مقاله

گیربکس حلزونی چیست و چگونه آنرا خریداری کنیم ؟

گیربکس حلزونی 210 صبا

گیربکس چیست و چگونه کار می کند ؟

گیربکس یک سیستم مکانیکی یا هیدرولیکی است که با انتقال نیرو و گشتاور موتور به چرخ ها از طریق شفت انتقال و یا نیم شفت، حرکت خودرو را به جلو یا عقب امکان پذیر می کند. دنده‌های جعبه همگی دارای نسبت متفاوتی هستند تا گیربکس بتواند سریع‌تر، آهسته‌تر یا با سرعتی برابر با موتور بچرخد. به عبارت دیگر گیربکس یک وسیله انتقال مکانیکی است که یک موتور را به یک بار محرکه متصل می کند. این اجازه می دهد تا گشتاور و سرعت بین موتور و بار را تغییر دهید. مجموعه کاهنده از مجموعه ای از چرخ دنده ها تشکیل شده است. این نسبت کاهش (نسبت تعداد دندانه ها بین شفت ورودی و خروجی) است که نسبت دنده را تعیین می کند.

در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا درباره راه اندازی ، تفاوت ، قیمت و روش خرید آن بیشتر توضیح دهیم.

گیربکس حلزونی چیست؟

گیربکس حلزونی به چرخ دنده های استوانه ای گفته می شود که دندانه های آنها با محور چرخش موازی نیست. دندان های گیربکس به شکل زاویه دار می باشند و به صورت قطعه ای از مارپیچ آشکار می شوند. چرخ دنده های حلزونی می توانند نیرو را بین محورهای موازی یا زاویه راست منتقل کنند.

وظیفه گیربکس چیست؟

گیربکس گشتاور و نیروی موتور را به چرخ های محرک منتقل می کند. هر دنده با شرایط رانندگی سازگار است. بسته به نوع گیربکس، دو، سه یا چهار دنده اول گیربکس، یا حتی پنج دنده در مدل های بسیار جدید، به چرخ ها اجازه می دهد سریعتر از موتور بچرخند تا ماشین را روشن کند و سرعت بگیرد. نوع گیربکس هر چه باشد، به چرخ های محرک اجازه می دهند سریعتر از موتور بچرخند. این امر باعث می شود که با کاهش سرعت موتور، برای سرعت چرخش برابر خودرو، به تلاش کمتری از موتور نیاز باشد. این کاهش باعث کاهش سایش موتور و مصرف سوخت می شود.

چرخ دنده های حلزونی

چرخ دنده های با شفت موازی دارای عقربه های مخالف یکدیگر هستند، در حالی که چرخ دنده های با شفت های عمود بر هم دارای عقربه های مشابه هستند. هنگامی که از چرخ دنده های حلزونی متقاطع استفاده می شود، می توانند از یک دست یا مخالف باشند. اگر چرخ دنده ها عقربه های یکسانی داشته باشند، مجموع زوایای حلزونی باید با زاویه بین شفت برابر باشد. رایج ترین نمونه از این چرخ دنده های حلزونی متقاطع با شفت های عمود بر (یعنی 90 درجه) است. هر دو دنده یک عقربه دارند و مجموع زوایای حلزونی آنها برابر 90 درجه است. برای پیکربندی با عقربه های مخالف، تفاوت بین زوایای حلزونی باید با زاویه بین شفت ها برابر باشد.

نمونه یک گیربکس حلزونی

نمونه یک گیربکس حلزونی

چرخ دنده‌های حلزونی متقاطع انعطاف‌پذیری را در طراحی ایجاد می‌کنند، اما تماس بین دندانه‌ها به تماس نقطه‌ای نزدیک‌تر از تماس خطی است، بنابراین نسبت به طرح‌های شفت موازی از قابلیت نیروی کمتری برخوردارند. چرخ دنده های حلزونی اغلب انتخاب پیش فرض در کاربردهایی هستند که برای چرخ دنده های خار مناسب هستند اما شفت های غیر موازی دارند. همچنین در برنامه هایی که نیاز به سرعت بالا یا بارگذاری بالا دارند استفاده می شود. صرف نظر از بار یا سرعت، آنها معمولا عملکرد نرم‌تر و بی‌صداتری نسبت به چرخ دنده‌ها ارائه می‌دهند.

به صورت خلاصه می توان گفت که چرخ دنده های حلزونی می توانند با استفاده از دندانه های مارپیچ انرژی را بین محورهای موازی یا عمود بر هم منتقل کنند.

آنها طوری طراحی شده اند که فشار را به تدریج در کل دندان توزیع کنند. چرخ دنده های مارپیچ به دلیل تمایل دندانه ای خود نرم تر و بی صداتر از سایر چرخ دنده ها کار می کنند و می توانند بارهای سنگین را به طور موثر حمل کنند. به دلیل شیب دندانه ها و فشار وارده، این چرخ دنده هادر معرض رانش محوری قرار می گیرند. این را می توان با استفاده از یاتاقان های رانش و روان کننده های تخصصی برطرف کرد.

تفاوت گیربکس حلزونی با سایر گیربکس ها

مکانیزم گیربکس های حلزونی غیر قابل برگشت است. این بدان معنی است که چرخ نمی تواند پیچ ​​را به حرکت درآورد. مزیت این مکانیسم غیر قابل برگشت این است که امنیت سیستم را بیشتر می کند.گیربکس‌های حلزونی که نسبت به گیربکس‌های سیاره‌ای ارزان‌تر هستند، کم‌صداتر هستند. در واقع گیربکس های حلزونی لرزش ندارند، بنابراین صدای کمی تولید می کنند و استفاده از آنها راحت تر است.

تصویر یک گیربکس

نمای داخلی یک گیربکس

با این حال، مانند گیربکس های سیاره ای، گیربکس های کرمی به دلیل فشردگی زیاد، به سرعت گرم می شوند. علاوه بر این، سطح عملکرد آنها متغیر است. با این حال، شما می توانید با ترکیب گیربکس حلزونی خود با سایر گیربکس ها و قطارهای دیگر، عملکرد را بهبود ببخشید.

راه اندازی موتور با گیربکس

برای روشن کردن موتور، مانند تغییر حالت دنده، باید پدال ترمز را فشار دهید. پای خود را تا حد توقف فشار دهید و سپس کلید استارت را وارد کرده و موتور را روشن کنید. همچنین توجه داشته باشید که موتور خاموش، اجازه می دهد تا خودرو با فشار دادن آن حرکت کند، مانند خودرویی که گیربکس دستی در حالت خنثی دارد. با این حال، اگر می خواهید وسیله نقلیه خود را یدک بکشید، این کار را فقط باید با سرعت کم و در مسافت های کوتاه انجام دهید، در غیر این صورت خطر آسیب جدی به گیربکس را دارید.

قبل از شروع ، بررسی کنید که کسی پشت سر شما و در طرفین نباشد. مانند رو به جلو، پای خود را از روی ترمز بردارید و به آرامی روی پدال گاز قدم بگذارید. سپس به آرامی در جهت معکوس حرکت خواهید کرد.

خرید گیربکس حلزونی از تکنیک صنعت البرز

با توجه به مطالب ارائه شده در مورد گیربکس حلزونی، گیربکس حلزونی یکی از وسیله ای است که بسیار کاربرد دارد. شما می توانید با خرید گیربکس حلزونی از تکنیک صنعت البزر از این مزایا برخوردار گردید.

قیمت گیربکس حلزونی چقدر است؟

در صورت عدم امکان تعمیر، باید گیربکس خود را تعویض کنید. البته قیمت گیربکس به نوع و مدل خودرو بستگی دارد.

فروش گیربکس حلزونی

گیربکس حلزونی با توجه به مواردی که در آن به کار می رود دارای قیمت های مختلفی است. گیربکس حلزونی در بازار با قیمت های مختلفی به فروش می رسد. نمایندگی های مختلف در شهرهای مختلف، گیربکس حلزونی را با قیمت های متفاوت به فروش می رسانند. اگر شما علاقمند به خرید گیربکس حلزونی هستید می توانید به منوی سایت تکنیک صنعت البرز مراجعه نمایید و از قیمت آن مطّلع شوید و سپس اقدام به خرید آن نمایید.

فروشگاه تکنیک صنعت البرز دارای دسته بزرگی از گیربکس های حلزونی مختلفی از جمله گیربکس حلزونی 210 صبا و گیربکس vf210 صبا وجود دارد که پیش از خرید می توانید ابتدا آنها را با یکدیگر مقایسه کنید.

انواع گیربکس های حلزونی

گیربکس vf

این نوع گیربکس ها با نام گیربکس دستی یا گیربکس کوچک شناخته می شوند. در بخش ورودی دارای شافت هستند. نوع جعبه دنده به دو شکل می باشد. هندویل و گیربکس vf از قوای الکتروموتور می باشد.

گیربکس mvf

این گیربکس در بخش ورودی حاوی  فلنج اتصال و هالو شافت می باشد که این باعث اتصال راحت به الکتروموتور می شود.

گیربکس fc

این نوع گیربکس دارای بخش ورودی شافت و خروجی فلنج می باشد.

گیربکس vf و fc

این گیربکس دارای بخش شافت ورودی و فلنج خروجی است و ویژگی هر دو دسته را دارد.

گیربکسmv f و fc

این نوع گیربکس دارای بخش ورودی و خروجی هالو است که موجب نصب راحت آن می شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *